Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Grimbergen – Werken met de bijl

8 oktober 2014 @ 09:30 - 16:30

80€

In deze cursus leer je de fijne kneepjes van het werken met bijlen en ander bosgereedschap. De nadruk ligt op de hakbijl met een lange steel, die gebruikt wordt om dun hout door te hakken en bomen te onttakken. Hakmessen komen ook aan bod, want die zijn handig om takhout te verkleinen. Veiligheid en efficiëntie zijn sleutelbegrippen. Zo besteden we veel aandacht aan de werkpositie en aan het slijpen van het gereedschap.

Je maakt kennis met de verschillende soorten gereedschappen terwijl theorie en praktijk voortdurend worden afgewisseld. De nadruk ligt op slaggereedschap zoals bijlen en kapmessen. Over deze laagtechnologische werktuigen valt heel wat te leren: vorm en functie, kwaliteit, gereedschapskeuze, werktechniek en slijpen. Handzagen en takkenscharen komen zijdelings aan bod. Ze zijn handig voor specifieke klussen of in combinatie met slaggereedschap.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met het Museum voor de Oudere Technieken (Grimbergen). Meer informatie op www.mot.be.

Gegevens

Datum:
8 oktober 2014
Tijd:
09:30 - 16:30
Kosten:
80€
Evenement Categorie:
Website:
http://www.inverde.be/cursus/1293

Organisator

Inverde
Telefoon:
02 658 24 94
E-mail:
info@inverde.be
Website:
www.inverde.be

Locatie

Grimbergen MOT
Guldendal 20
Grimbergen, 1850
+ Google Maps
Website:
www.mot.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *